تاریخ: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۵۵
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۶۵۳۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گزارش بازار سهام| بزرگان پا پس کشیدند

می متالز - اگر چه دادوستدهای دیروز بازار سهام در نیم ساعت نخست معاملات با افزایش شاخص همراه بود اما در پایان شاخص کل کاهش را به خود دید. نکته معاملات دیروز موج اصلاحی در سهم‌های بزرگ بود.
گزارش بازار سهام| بزرگان پا پس کشیدند

به گزارش می متالز، بورس تهران در حالی اولین روز هفته را آغاز کرد که دماسنج اصلی بازار طی نیم ساعت نخست معاملات با رشد بیش از ۱۸۰۰ واحدی همراه شد. اما موج اصلاحی در سهم‌های بزرگ‌تر به ویژه سهام کامودیتی محور در کنار برخی از بانک‌ها و خودروسازها مجال رشد بیشتر را از شاخص کل بورس تهران گرفت و آن را وادار به ورود به مدار منفی کرد.

به این ترتیب بعد از دو جلسه معاملاتی پیاپی مثبت، طی روز گذشته نماگر اصلی بورس تهران بار دیگر تن به اصلاح داد و با افت ۹۳۱ واحدی به ارتفاع ۳۰۸ هزار و ۷۳۰ واحدی رسید. در شرایطی دماسنج اصلی بورس تهران در روز شنبه با کاهش ۳/ ۰ درصدی مواجه شد که نماگر هموزن با اثرپذیری یکسان از نمادها رشد بیش از ۶/ ۰ درصدی را تجربه کرد.

البته این در شرایطی بود که شاخص هموزن طی نیم ساعت ابتدایی معاملات تا ۶/ ۱ درصد رشد کرده بود. در این روز معاملاتی، ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) که طی ۴ جلسه معاملاتی متوالی به میانگین ۸۹۲ میلیارد تومان رسیده بود، بالاخره صعودی شد و به عدد ۱۳۲۰ میلیارد تومان رسید. رشد ارزش معاملات خرد می‌تواند نشانه خوبی مبنی بر بازگشت توجهات به بازار سهام باشد. جایی که خریداران حقیقی باز خودی نشان دادند و خالص خرید ۴۱ میلیارد تومانی را ثبت کردند.  طی روز گذشته تمام صنایع کالامحور بورس تهران به همراه اغلب نمادهای بانکی و خودرویی در مدار منفی معاملات قرار داشتند. این در شرایطی بود که پس از گفت‌وگوی تلفنی مقامات چین و آمریکا در روز جمعه با انتشار اخباری مبنی‌بر توافق تجاری اولیه این دو کشور، بازارهای جهانی با هجوم تقاضا مواجه شده و اغلب کامودیتی‌ها رشدهای بیش از یک درصدی را کسب کردند.

با توجه به افت قیمت اغلب سهم‌های کامودیتی محور بازار سهام، به‌نظر می‌رسد این توافق اولیه چندان توجه معامله‌گران بورس تهران را جلب نکرده است. اقبال بیشتر بورس‌بازان به سهام شرکت‌های کوچک‌تر بازار می‌تواند به‌دلیل چابکی این دسته از سهم‌ها و رشدهای بالا با پول‌های کمتر باشد. البته این دسته از سهام همان طور که با پول‌های نه چندانی زیادی می‌توانند بازدهی بالایی داشته باشند، در شرایط رکودی نیز نقدشوندگی پایینی دارند و افت‌های سنگینی را تجربه می‌کنند.  طی روز گذشته از ۳۹ صنعت فعال بورس تهران، ۲۲ صنعت با افت متوسط قیمت‌ها مواجه شدند.

از ۱۷ صنعتی هم که رشد شاخص را تجربه کردند، ۶ گروه تک نمادی بودند. به‌عبارتی دیگر طی روز گذشته تنها ۱۱ صنعت با بیش از یک نماد زیرمجموعه، رشد نماگر را تجربه کنند. یکی از گروه‌هایی که دیروز هم جلب توجه می‌کرد، صنعت مواد دارویی بود. داروسازها با احتساب رشد ۷/ ۱ درصدی دیروز، به متوسط بازدهی ۱۸۴ درصدی از ابتدای سال رسیدند. این در حالی است که پیش از این در سیزدهمین روز مهرماه بازدهی شاخص این صنعت از ابتدای سال از ۲۵۶ هم گذر کرده بود.  در آخرین روز هفته گذشته مس حدود یک درصد، روی نزدیک به ۵/ ۱ درصد و آلومینیوم هم بیش از ۸/ ۱ درصد در بازارهای جهانی رشد کردند.

 این در حالی بود که روز شنبه شاخص گروه فلزات اساسی با افت ۳/ ۰ درصدی مواجه شد. طی روز گذشته فلزی‌ها بازار را در مدار مثبت معاملات شروع کردند، اما با افزایش فشار فروش، این دسته از سهم‌ها هم با افت قیمتی مواجه و فشار زیادی را بر شاخص کل بورس تهران وارد کردند. به‌طوری که دو غول فلزی بازار سهام یعنی «فولاد» و «فملی» در مجموع موجب اثرگذاری منفی ۲۲۵ واحدی بر دماسنج اصلی بورس تهران شدند. 

یکی از نمادهای کالا محور که طی روز گذشته برخلاف جو عمومی این دسته از نمادها در مدار مثبت معاملات قرار داشت، «فباهنر» بود شرکت مس شهید باهنر از آنجا که در فرآیند تغییر واحد پول ملی نقش مهمی دارد و وظیفه ضرب سکه‌های جدید بر عهده‌اش است طی ۶ جلسه معاملاتی گذشته با رشد ۴۴ درصدی ارزش بازار همراه شده است.  «فباهنر» روز چهارشنبه طی اطلاعیه‌ای خبر از فروش دو باب کارخانه به متراژهای ۴۵۲۵ و ۳۸۲۵ متر مربع و یک قطعه زمین به متراژ ۱۱۶ هزار متر مربع داد. قیمت پایه این املاک حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. این اقدام در پی واگذاری دارایی‌های «شستا» انجام می‌پذیرد.

به‌دلیل همین اطلاعیه بود که روز گذشته «فباهنر» با دامنه نوسان ۱۰ درصدی بازگشایی شد و در پایان روز با صف خرید سنگینی مواجه بود. در ادامه پس از پایان ساعت کاری بورس تهران «فباهنر» از عملکرد خود در مهرماه رونمایی کرد. طبق این گزارش طی ماه گذشته صنایع مس شهید باهنر با عملکردی شبیه به شهریورماه به درآمد عملیاتی نزدیک به ۱۲۶ میلیارد تومانی دست یافته است. به این ترتیب مجموع فروش این شرکت طی ۷ ماه نخست امسال به بیش از ۷۸۳ میلیارد تومان رسیده است. 

«کاوه» دیگر نمادی از گروه فلزات اساسی بود که طی روز گذشته گزارش مهرماه خود را در سامانه کدال بارگزاری کرد. طبق این گزارش مبلغ فروش محصولات شرکت فولاد کاوه جنوب کیش طی ماه گذشته ۳۸۱ میلیارد و ۵۳۸ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که درآمد عملیاتی این شرکت در آخرین ماه تابستان نزدیک به ۴۶۹ میلیارد تومان بود.

به‌نظر می‌رسد دلیل اصلی این افت درآمد، کاهش نسبتا زیاد مقدار فروش شرکت باشد.  نفت برنت در روز جمعه با رشد ۴/ ۳ درصدی به ۶۱ دلار و ۶۳ سنت به ازای هر بشکه رسید. در چنین شرایطی گروه فرآورده‌های نفتی طی روز گذشته با افت ۹/ ۰ درصدی شاخص صنعت مواجه شد. به‌طوری که از ۸ شرکت بورسی این گروه تنها یک شرکت رشد ارزش بازار را تجربه کرد و ۷ شرکت دیگر باری بر دوش دماسنج اصلی  بورس تهران شدند.

عناوین برگزیده